Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det finns en anledning till att budgeten är tuff

Artikel 25 av 26
Efter maktskiftet
Visa alla artiklar

År efter år har vi i opposition sett hur budgetar sprängts och försök att med slö osthyvel skrapa på ytan utan att åstadkomma balans, utan att det helt sonika bara konstaterats att densamma sprack, skriver Alliansgruppen i kultur- och samhällsservicenämnden (KUS) i Söderhamn.

Annons

John Staffas insändare stämmer på ett par punkter. Ja det är Alliansen som ”styr” och det är även vår budget som vi kommande fyra år har att rätta oss efter.

När det stod klart att regimskiftet var ett faktum efter valet visste vi att det skulle bli stora utmaningar ekonomiskt och att vi skulle behöva komma att ta tuffa beslut, anledningen är inte speciellt svår att förstå.

År efter år har vi i opposition sett hur budgetar sprängts och försök att med slö osthyvel skrapa på ytan utan att åstadkomma balans, utan att det helt sonika bara konstaterats att densamma sprack.

Vi är fullt medvetna att det kommer att innebära vissa försämringar om vi skall få ordning på ekonomin och här anser vi att alla verksamheter på något sätt måste vara med och bidra.

Vi i KUS alliansen har lagt åtskilliga timmar på att penetrera verksamheten både tillsammans med tjänstemännen och i vår grupp. Vi tog även fram ett arbetsmaterial på mer än 60 punkter där vi från vårt håll angav "vad" vi ville satsa på men även var vi behöver spara, för att förvaltningen sedan kunde jobba vidare med "hur" vi skulle nå detta och presentera till nämnden.

Från övriga partier kom inte ett enda konkret förslag, förutom det på nämnden när budgeten skulle klubbas och arbetet var slutfört, att föreningslivet inte skulle vara med och bidra till besparingarna. På frågan varför de inte lagt några egna förslag förklarades det med: ”det är väl tjänstemännens jobb”.

Märk väl att när budgeten antogs den 16 december kom inga reservationer mot beslutet från S/V, vilket finns att läsa om i protokollet.

Vi i KUS Alliansen vill vara involverade och ha insikt i verksamheten på alla plan, det behöver vi för att kunna fatta rätt beslut, även om de är tuffa.

Alliansgruppen i KUS genom Micke Krantz (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel