Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det börjar bli lite löjligt att skylla på saker som andra gjort fel

Retoriken med att skylla ifrån sig är inte särskilt klädsamt för de som är folkvalda. Antingen tar man ansvar eller inte. När det blåser hissar man segel som ledare! Man ropar inte på kustbevakningen, skriver Marcus Gard (S).

Replik till Alexander Häggs (M) insändare: (S) i Söderhamn är inte immuna mot kritik i opposition

Alliansen fortsätter på inslagen väg, där det pekas på vad andra har gjort. Om man menar allvar från Alliansens sida är det handling som krävs. Det börjar bli lite löjligt att hänvisa till saker som man tycker andra gjort fel som sin enda lösning. Det kommer inte att skapa tillväxt för varken Söderhamnare eller näringsliv.

Och var går den magiska gräns när man ska börja ta ansvar för det som händer som politiker? Är det efter 2, 3, 4 år eller som det låter nu 97 år?

För mig inträffar den gränsen från valdagen. När det handlar om nyetableringarna är det tydligen alliansens förtjänst. Men om det är något som inte är lika positivt är det tydligen någon annans fel. Retoriken med att skylla ifrån sig är inte särskilt klädsamt för de som är folkvalda. Antingen tar man ansvar eller inte. När det blåser hissar man segel som ledare! Man ropar inte på kustbevakningen.

Marcus Gard (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel