Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det är inte bara en fråga om pengar – Vi behöver ett nytt mindset i äldreomsorgen

 
Efter maktskiftet
Visa alla artiklar

Kommunen som arbetsgivarpart och fackliga företrädare är gemensamt ansvariga för att den arbetstid som finns organiseras så att delade turer minskar och att systemet med timanställda som LAS:as in kontinuerligt förändras så att heltid som norm blir det nya, skriver Erika Engberg (S), ordförande i socialnämnden i Bollnäs kommun i en replik.

Svar på insändaren från signaturen omvårdnadspersonal/uska, Bollnäs kommu: Vi uskor är trötta på tomma löften

Det löften som jag och Socialdemokraterna gav i valrörelsen är en del av majoritetens gemensamma överenskommelse. Det vill säga att arbeta bort/minska antalet delade turer och att heltid ska vara norm. Definitionen av heltid som norm är inte solklar, där deltar både arbetsgivare och fackliga organisationer i Heltidsresan, ett processarbete tillsammans med andra kommuner i landet.

De resurser som tillförts till 2019 är 3 miljoner för att öka antalet enhetschefer så att de tillsammans med personalgruppen ska kunna organisera sig så att arbetstidsförläggningen ger möjlighet till återhämtning. Digitalt verktyg, Medvind, har återinförts för att underlätta samarbete och cheferna har tydliga mandat. Det är nämligen inte bara en fråga om nya pengar.

Kommunen som arbetsgivarpart och fackliga företrädare är gemensamt ansvariga för att den arbetstid som finns organiseras så att delade turer minskar och att systemet med timanställda som LAS:as in kontinuerligt förändras så att heltid som norm blir det nya. Det är egentligen inte nytt, det är det sätt som manliga yrkesgrupper alltid organiserat sina arbetsplatser. Det kräver ett nytt mindset i äldreomsorgen, både hos enhetschefer och omvårdnadspersonalen/uskor. Jag läser Kommunalarbetaren regelbundet och vet att det går att förändra. Det är genom att göra annorlunda som mindset förändras.

Erika Engberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel