Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det är fler än jag som vill stoppa den pågående utvecklingen

Jag har personligen ägnat en hel del tid under de senaste två åren till att försöka förhindra den stegvisa nedmonteringen av utbildningssystemet i kommunen, och därför blir jag lite ledsen när jag läser Undrandes formulering: ”men om detta är sant undrar man om Ljusdalspolitikerna och skolledningen på Slottegymnasiet är helt vilse”, skriver Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti.

Replik på insändare av Undrande: "Var rädd om utbildningar, Ljusdal"

Jag håller naturligtvis med signaturen Undrande om att det vore helt fel att lägga ner naturbruksprogrammet på Slottegymnasiet.

Det skulle slå hårt både mot våra ungdomar, själva gymnasieskolan samt inte minst för skogsbruksbranschen, en bransch som skapar arbete och välstånd även i coronapandemitider.

Att utbilda sig är och förblir den främsta vägen till ökat kollektivt och personligt välstånd, och därför är det helt fel att göra som i Ljusdals kommun, dvs att mer eller mindre avveckla skolväsendet. Det senaste stålbadet med att focka sisådär var tredje medarbetare inom grundskolan kommer att ge oerhört negativa konsekvenser för våra yngsta elever när skolan åter öppnar i höst.

Jag har personligen ägnat en hel del tid under de senaste två åren till att försöka förhindra den stegvisa nedmonteringen av utbildningssystemet i kommunen, och därför blir jag lite ledsen när jag läser Undrandes formulering: ”men om detta är sant undrar man om Ljusdalspolitikerna och skolledningen på Slottegymnasiet är helt vilse”.

Jag är Ljusdalspolitiker, och det är fler än jag som vill stoppa den pågående utvecklingen. Signaturen Undrande bör istället skriva som det är, nämligen att det är den styrande triaden bestående av S, L och MP som driver denna utveckling.

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel