Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Den gudsfrånvända livsfilosofin leder till psykisk ohälsa

Vad vi som människor behöver för att må bra är en realistisk syn på vår tillvaro, dvs. varifrån vi kommer och vart vi är på väg. Men denna livssyn har tagits ifrån de ungdomar som uppfostrats i ett sekulärt samhälle, där människan och allt levande är ett slumpens chansartade verk, som kan sluta hur som helst och inte har något annat säkert mål eller mening än en ofrånkomlig död, skriver Jerker Sjölander.

Gång på gång kommer larmrapporter om en tilltagande ohälsa i samhället. Nu senast i form av ett upprop från några politiker: "Vi måste ta krafttag mot den psykiska ohälsan som fortsätter att växa bland barn och unga".

Uppropet är befogat med tanke på den verklighet vi upplever i dagens alltmer vilsna värld. Men roten till denna vilsenhet och frustration, som så många människor upplever, ligger inte i brist på psykiatrisk sjukvård och behandling, utan i en meningsfull tillvaro.

Vad vi som människor behöver för att må bra är en realistisk syn på vår tillvaro, dvs. varifrån vi kommer och vart vi är på väg. Men denna livssyn har tagits ifrån de ungdomar som uppfostrats i ett sekulärt samhälle, där människan och allt levande är ett slumpens chansartade verk, som kan sluta hur som helst och inte har något annat säkert mål eller mening än en ofrånkomlig död.

Undra sedan på att folk lider av psykisk ohälsa!

Det tragiska är att vår svenska skola utesluter och vill förbjuda all undervisning om ett alternativ till den ateistiska evolutionslära som numera prioriteras i undervisningen, trots att det finns en betydligt mera realistisk och positiv förklaring till det otroligt väl konstruerade liv som vi lever på jorden.

Att den gudsfrånvända livsfilosofin fått dessa tragiska konsekvenser är idag ett uppenbart faktum, som borde uppmärksammas och elimineras på ett mer konstruktivt sätt än enbart "plåster på såren".

Men även media refuserar och tystar de röster som vill uppmärksamma allmänheten på det genuina behov som finns nedlagt i varje människa på kontakt med skapelsen mästare och herre. Risken finns därför att även denna insändare aldrig blir publicerad.

Om den, trots allt blir det, så ber jag dig som läser: Tappa inte modet – det finns faktiskt en Gud, som fortfarande håller hela världen i sin hand!

Som människa är du skapad till Hans avbild och har fått förtroende att förvalta en förunderligt väl komponerad värld, fylld av fantastiska möjligheter till glädje och verkligt liv.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel