Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Den accelererande tillväxten av Stockholm betalas av oss skattebetalare ute i landet

Varför vill ingen förstå att den konstgjorda, hela tiden accelererande tillväxten i Storstockholm betalas av skattebetalarna ute i landet. Betänk att staten betalar mer för vägstumpen ”Förbifart Stockholm” i vår huvudstad än vad de fem Norrlandslänen tilldelats till sina vägar under 70 års tid, skriver Sören Molander.

Tack för en bra insändare i HT den 1 april med signaturen ”Jag vill också leva”

Jag delar i alla stycken din syn på den orättvisa statliga skattefördelningen i Sverige, i synnerhet din anmärkning mot de njugga och oftast helt uteblivna statliga återinvesteringarna till landsbygdens och Norrlandslänens infrastruktur.

100 000-tals statsfinansierade årsarbetstillfällen har Norrlandslänen förlorat de sista 70 åren, med början 1950 när staten tog bilskatten och byggde tunnelbanan åt Stockholmarna. Kvar blev då usla grusvägar i hela Norrland, exempelvis E4:an, i många årtionden, Stockholm fick däremot 1000-tals årsarbetstillfällen när tunnelbanan byggdes.

Dagsaktuell är idag, bland många andra fabulösa statsfinansierade byggobjekt, i Stockholm, den så kallade ”Förbifart Stockholm” som är en 1,8 mil lång bosättningslinje från centrala Stockholm, Odenplan, ut till Botkyrka kommun. Kostnadsberäknad till 60 miljarder enligt Naturvårdsverkets uppgift. Byggtid 2011 till 2021.

Betänk att staten betalar mer för den vägstumpen ”Förbifart Stockholm” i vår huvudstad än vad de fem (5) Norrlandslänen tilldelats till sina vägar under 70 års tid.

Varför vill ingen förstå att den konstgjorda, hela tiden accelererande tillväxten i Storstockholm betalas av skattebetalarna ute i landet, där ytterst få återinvesteringar av statliga skattemedel görs, varken till statliga jobb eller till infrastrukturen.

När lokalpolitikerna inte opponerar sig mot sin partiledning i Stockholm, av partilojalitet, eller eget intresse, så sätts demokratin och rättvisan ur spel och har så varit ända sedan Gunnar Strängs tid som finansminister

Vilket parti du än röstar på, så röstar du på Stockholmspartiernas intressen.

Sören Molander, Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel