Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Där har du fel, Fredrik Röjd

Utbildningsnämndens ordförande och förste vice ordförande, Stina Michelson (S) respektive Lena Svahn (MP), tycker att Fredrik Röjd (LB) har helt fel när han skriver om inrättandet av nya chefstjänster inom skolan i Ljusdal.

Slottegymnasiets inre organisation och därmed också ledningsgrupp bestäms av rektor och inte Triaden. Politiken tillsätter varken biträdande rektorer eller andra chefer förutom Kommunchefsposten då förstås, och det är den enda.

Läs också: Fredrik Röjds insändare: Fler chefer till Slottegymnasiet

Det är tråkigt att du uttrycker dig så i media då dina påståenden saknar grund och det finns nog några som kanske tror på det du skriver.

Slottegymnasiets organisation ser ut så att det ska vara en rektor och två biträdande rektorer. I dagsläget finns det en biträdande rektor på plats, den andra tjänsten har varit vakant länge och därför ska det naturligtvis rekryteras eftersom den funktionen verkligen behövs.

Det är alltså inte två helt nya tjänster utan en tjänst som redan finns och är budgeterad. Vad sedan rektor kallar sin ledningsgrupp eller vilka funktioner som ingår i den är upp till denne precis som på alla andra skolor i kommunen.

Stina Michelson Ordf. utbildningsnämnden, Lena Svahn 1:e vice Ordf. utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel