Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Dammen är så naturlig den kan bli och kan inte återställas

Miljövillkoren säger att alla vattenkraftverk ska vara kvar, förses med galler och hindersfria vattenvägar. Att säja annat är ännu ett tafatt försök från särintressen att driva förlegad propaganda i Nordanstigs kommun, skriver signaturen Adam i en replik till en tidigare insändare om Vade kraftverk.

Att hävda att Vade kraftverk proppat igen vattendraget i 250 år och utrivning är modernt, är som att ge okunnigheten ett ansikte även om insändaren är skriven under signatur. En kommun hyllas dessutom för att de överklagar domstolsbeslut när fokus egentligen ska vara på vård, skola och omsorg.

Om ”Eva” befarar att massor av öringar dödas av turbinerna, sluta då att krångla med mark- och miljödomstolen så en miljöanpassning sker snabbt.

Läs även: Ta bort proppen i Vade kraftverk – stoppa djurplågeriet

Läs domen från mark- och miljödomstolen om åns historia samt vad som gäller för moderna miljövillkor. Fördämningen kom inte till av kraftverket som ”Eva” skriver utan genom naturens krafter. Dammen är alltså så naturlig den kan bli och kan inte återställas.

Miljövillkoren säger att alla vattenkraftverk ska vara kvar, förses med galler och hindersfria vattenvägar. Att säja annat är ännu ett tafatt försök från särintressen att driva förlegad propaganda i Nordanstigs kommun.

Sedan anklagas vattenkraftverket för djurplågeri och åldöden. Det största djurplågeriet torde vara det som är tänkt att komma efter en utrivning. Det vill säga Catch and Release där människan krokar fast djur och släpper dem enbart för höga nöjets skull. En metod fiskeintresserade politiker vädrar och väntar påhittade pengar på.

En kommun ska oavsett djur inte främja framtida djurplågeri eller föra en politik vars mål enbart till synes är att överklaga domstolars beslut och få bort företagare.

Adam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel