Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Centern har inte gjort något större avtryck i kommunens miljöarbete – tråkigt med sant

Det som skiljer Majoritetens inställning till ett aktivt miljö- och klimatarbete från Centerpartiets, är att Majoriteten inte förminskar det viktiga arbete som kommunen gjort och kommer att göra framåt, skriver Mikael Löthstam, Jonas Holm och Andréa Bromhed som slutreplik i denna debatt om miljöarbetet i Hudiksvalls kommun.

Centerpartiet kommer ofta med utspel där man tyvärr inte har koll på fakta, som nu är fallet med Energi och klimatstrategin. Om Centern bemödat sig med att läsa den nu liggande strategin hade de som vi konstaterat, att under strategiperioden kommer nuläge och mål att stämmas av under varje mandatperiod samt att ”energi-och klimatstrategin revideras om avstämningen eller andra miljöpolitiska beslut så påkallar” (citat ur strategidokumentet).

Vi belyste i vår tidigare insändare medvetet det miljöarbete som över tid präglat kommunen i vår tidigare insändare. Det som skiljer Majoritetens inställning till ett aktivt miljö- och klimatarbete från Centerpartiets, är att Majoriteten inte förminskar det viktiga arbete som kommunen gjort och kommer att göra framåt.

Vi ser med stor tillförsikt på det målmedvetna arbete som nu bedrivs för att nå målen i Agenda 2030. Rent allmänt kan vi konstatera att inte centern gjort något större avtryck i kommunens miljöarbete genom åren, tråkigt men sant.

Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande (S)

Jonas Holm, kommunalråd (M)

Andréa Bromhed, ordf. Ekostyrgruppen (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel