Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Blir det verkligen kortare beslutsvägar med Hälsinglands Utbildningsförbund?

Artikel 6 av 8
Fem år med Hälsinglands utbildningsförbund – så har det gått
Visa alla artiklar

Den ordinarie politiska organisationerna i respektive kommun skall inte avhända viktiga frågor till en organisation som mera till formen liknar ett dotterbolag än en politisk organisation, skriver Arild Frånberg i en replik till Åsa Äng Eriksson.

Annons

Rent allmänt borde man inte inom en kommun bygga upp små "imperium" av typen "förbund av olika slag". De blir lätt öar av verksamhet utan insyn från kommunledningar. Det blir lätt typen av en gökunge i respektive kommun.

Att de sedan bygger upp en egen Direktion låter ju helt otroligt. Speciellt när det gäller gymnasieutbildning,som ju borde vara en av en kommuns viktigare frågor.

I rubriken av förbundets insändare står det: "Korta beslutsvägar ger snabba beslut och resultat"

Om vi tar beslutet av flytten av Industriprogrammet i Söderhamn till Bollnäs som exempel:

Eftersom jag och några andra från industrins sida i många år varit djupt involverade i att stärka samarbetet mellan skolan och industrin, dels genom att medverka till anskaffande av utrustningar och hjälpmedel till programmet och dels ha regelbundna arbetsmöten, mellan lärarpersonal, elever och rektorer med oss inom industrin, flera gånger per år.

När det sedan publicerades i tidningen om flytten, beslöt vi oss för att åka upp till Flygstaden och informera oss om vad som sagts i ärendet.

Döm om vår förvåning, när det visade sig att varken lärare, elever eller hyresvärd fått någon information om flytten.

Oavsett vad som hänt i detta ärende, tycker jag att de ordinarie politiska organisationerna i respektive kommun ej skall avhända sådana viktiga frågor till en organisation som mera till formen liknar ett dotterbolag än en politisk organisation.

Bara Åsa Äng Erikssons uttalande : "Ni i Hudiksvall är välkomna att höra av er" talar sitt tydliga språk.

Arild Frånberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel