Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Att sila mygg och svälja kameler

Att sila mygg och svälja kameler är uppenbart FLS och Jan Hedmans svepskäl när den miljövänliga vindkraftens ringa intrång i landskapsbilden kontra norra Europas största miljöförstörelse, utbyggnaden av vattenkraften i Sverige, skriver Sören Molander.

Replik till Jan Hedmans debattartikel den 16/6.

Lobbygruppen för kärnkraften Föreningen Svenskt landskapsskydd - FSL vilar inte på sina ambitioner att propagera för den energiform som hotar allt liv på jorden, dvs. kärnkraften i en debattarartikel den 16 juni, med spetsen riktad mot kommunförvaltningarnas demokratiska rätt att värna miljön och människors hälsa.

Om det nu vore så att FLS och Jan Hedman hade rent mjöl i påsen så skulle de sedan lång tid tillbaka ha framfört skarp kritik mot vattenkraftens utbyggnad i Sverige. Torrläggningarna av landets älvar och de enorma vattenmagasinens fluktuerande nivåer.

Jan Hedman och FLS har aldrig ens nämnt den fruktansvärt negativa förändringen av landskapsbilden i våra älvdalar när gårdar och samhällen utplånades, rasbranter och bråte i dämningsområden som fortfarande och oupphörligen kommer att förstöra landskapsbilden.

Att sila mygg och svälja kameler är uppenbart FLS och Jan Hedmans svepskäl när den miljövänliga vindkraftens ringa intrång i landskapsbilden kontra norra Europas största miljöförstörelse, utbyggnaden av vattenkraften i Sverige.

Att staten dessutom inte återinvesterar den ringaste del av de fabulösa nationella statliga skatteintäkterna som vattenkraften genererar (energiskatt, fastighetsskatt, bolagsskatt, moms, mm.) till de drabbade överdämda vattenfallskommunernas befolkning talar inte för mera vattenkraft och än mindre för det dödliga hotet kärnkraften.

Däremot så delar ägare av vindkraftverken ut bygdepengar, små belopp men ändock pengar.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel