Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Att raljera över utveckling och kalla det för ”krimskrams” är en dyster syn på framtiden som vi inte delar med KDU

Man har ett stort ansvar som styrande kommunpolitiker, och med det måste man hänga med i utvecklingen, för att ha möjlighet att lägga resurser på kärnverksamheter. Antigen går man framåt eller så går man bakåt, och vi har gemensamt valt att gå framåt, skriver Marie Centerwall (S), Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson (M) och Britt-Marie Rosenqvist (MP).

Replik på insändare från KDU Gävleborg: Upp till bevis Majoriteten i Bollnäs! Visa att ni har respekt för skattebetalarnas pengar

KDU sluggar åt alla håll, och far dessutom med osanningar, men här skriver vi återigen ett svar och hoppas det är mer tydligt nu.

Vi ställer fortfarande inte verksamheter mot varandra. Gör man det har man fel ingång som lokalpolitiker. Däremot prioriterar vi.

Om vi inte har utveckling i kommunen går vi bakåt, med allt vad det kan innebära i neddragningar i verksamheter mm. Framtidssatsningar för utveckling av samhället, så fler får arbete och kan försörja sig - betala skatt och delta i finansieringen av vår framtida välfärd tycker vi är rimliga prioriteringar.

Att raljera över utveckling och kalla det för ”krimskrams” är en dyster syn på framtiden som vi inte delar. För att ha pengar till bland annat skola och äldreomsorg bygger det på att vi också har utveckling. Tack var den har vi därmed inte dragit in några resurser från skolan, utan däremot ökat ramen för 2020 och öronmärkt 4 miljoner kronor ur sociala investeringsfonden för skolutveckling. Äldreomsorgen omdanas för att anpassas till framtida behov.

Vad gäller kommunalskatten i Bollnäs kommun, så ligger den på 21,86, och det är 25 öre högre än den lägsta kommunalskatten i Gävleborgs län och 1 krona lägre än den högsta.

Man har ett stort ansvar som styrande kommunpolitiker, och med det måste man hänga med i utvecklingen, för att ha möjlighet att lägga resurser på kärnverksamheter. Antigen går man framåt eller så går man bakåt, och vi har gemensamt valt att gå framåt. Vi tror på Bollnäs kommun!

Marie Centerwall (S) Benny Engberg (BP) Åsa Äng Eriksson (M) Britt-Marie Rosenqvist (MP)

Kommunledningen Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel