Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Att lägga plastskatt på konsumenten är att börja i fel ände

Idag kan du som konsument snart inte köpa en vara i en butik utan att den är inplastad. Kanske inte bara en gång utan flera. Det är producenterna som måste dra ner på plasten, tycker Karin Wallin Hedman.

Jag håller helt och hållet med signaturen ”Konsument”. Jo, men så är det. Idag kan du som konsument snart inte köpa en vara i en butik utan att den är inplastad. Kanske inte bara en gång utan flera. Ta bara exempelvis batterier från en utav våra stora lågpriskedjor. Där ligger de små batterierna inplastade i en plastlåda och inuti ligger de tre o tre i plast. Köper du en köttbit i varubutiken hur ligger köttet förpackat då? Jo i stenhård vacum-paketerad plast. Toalettpapper och hushållspapper, tandborstar, blöjor, sköljmedel mm. All mat i kyldiskarna ligger förpackad i plast.

Vart hamnar dessa plastförpackningar? Själv försöker jag i den mån jag kan åka ner till återvinningen, men hur många har tid och ork att stå och separera olika plaster och skölja av blodiga förpackningar efter kött? Så att lägga skatt på våra matkassar är väl det absolut knäppaste (ja det finns andra saker också) som vår S, C MP och L regering kommit på!

Näe, börja gå på tillverkarna och fabrikanterna – det är de som ska dra ner på plasten, inte vi konsumenter.

Karin Wallin Hedman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel