Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Att kunna välja hospice ska vara ett fritt val för patienten

För oss i Liberalerna är det en fråga om ökad valfrihet. Patienter i vårt län ska kunna välja hospice som vårdalternativ. Vi skulle inte ha något emot att det startas hospice på fler platser, skriver Peter Nordebo.

Det är bra att signaturen ”Tänk efter före” är överens med oss i Liberalerna om att det finns ett behov av hospicevård för patienter i livets slutskede. Det har det tidigare Folkpartiet, nu Liberalerna, drivit sedan två decennier tillbaka. Men motståndet från den politiska majoriteten i landstinget/regionen har varit kompakt.

Läs hela insändaren från signaturen "Tänk efter före": Döende människor behöver ett hospice i Gävleborg – men varför bara i Gävle?

Nu är det beslutat att det ska byggas nya moderna sjukhuslokaler i Gävle och Hudiksvall. Det borde vara självklart att då också etablera ett eller flera hospice. Därför kräver vi att en av de nya byggnaderna i Gävle ska inrymma ett hospice. Vi skulle inte ha något emot att det startas hospice på fler platser.

För oss är det en fråga om ökad valfrihet. Patienter i vårt län ska kunna välja hospice som vårdalternativ. Idag finns vårt närmaste hospice i Sundsvall. När det öppnar ett hospice i Gävle kan fler obotligt sjuka välja det alternativet, om de tycker det passar dem. Om det finns större behov än det begränsade antalet platser i Gävle, finns det anledning att satsa på hospicevård på någon ort i Hälsingland också.

Peter Nordebo, L, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel