Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Arrogant svar från SJ! Alla har inte telefon med SJ:s app och kan beställa biljetter från jakttornet eller utedasset

Det borde vara självklart att alla ska kunna köpa biljett med kort eller kontanter. Det är fortfarande lagliga betalningssätt. Det är dessutom en fråga om tillgänglighet, skriver Rolf Orre i ett svar till SJ:s pressansvarige.

I en insändare i tidningen frågar Alf Wikman om kommunen, i det här fallet Hudiksvalls, och SJ om inte folk ska åka tåg. Svaret från Sj:s pressansvarige liknar mest ett skämt och en stor portion arrogans. Och om man ska tolka det ordagrant blir det: Om man bor i en ”avkrok” som Hudiksvall, – om nu Stephan Ray vet var i landet Hudiksvall är beläget – så ska man från jakttornet, fällt ett villebråd, tillagat det och ätit det i köket, för att sedan gå till utedasset för att fullborda det hela. Och därefter ska man kunna köpa en biljett till SJ:s tåg, med hjälp av en app.

Nu är det tyvärr för SJ, att alla har inte en telefon med SJ:s app och därför kan inte alla sätta sig i jakttornet, eller utedasset och beställa. Men däremot borde det vara självklart att kunna göra det i samband med att man ändå tar sig till järnvägsstationen för att göra sin resa, och betala med kort, eller kontanter som fortfarande är ett lagligt betalningssätt. Dessutom är det en fråga om tillgänglighet och då anser jag att personer som av olika anledningar inte har eller kan hantera telefoner och appar ska ha samma möjligheter utan att behöva betala extra avgifter för det.

Slutligen när det är fråga om järnvägsstationens öppettider så är det tydligen i det här fallet tre ansvariga aktörer, och då är det tyvärr så i de flesta fall, delat ansvar är inget ansvar, vilket också framgår i svaren.

Rolf Orre

RSMH, och ledamot Tillgänglighetsrådet Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel