Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Arbetet har skötts som det var tänkt från början

Fritt strömmande vatten och biologisk mångfald är och har varit en viktig fråga för Socialdemokraterna i Bollnäs, skriver Shida Kinuka (S) och Erika Engberg (S) i en replik.

Annons

Svar till Karoline Sundström från Socialdemokraterna i Bollnäs:

Långt före 2015, när den nya Översiktsplanen för Bollnäs kommun fastställdes av en stor majoritet i fullmäktige, har partiet lokalt, regionalt och nationellt arbetat med olika frågeställningar inom området. Det finns därav en hög kompetens och starkt engagemang i frågorna hos oss. Vi anser att det är och har varit framgångsrikt i flera delar men att ytterligare förstärkning av miljölagstiftningen krävs framöver.

Med de tydliga skrivningar som Översiktsplanen och andra politiskt beslutade dokument anser vi att arbetet internt i kommunen har skötts enligt politikens intentioner. Delaktighet är en känsla och viktig för det framtida arbetet med dessa långsiktiga processer. Därför behöver fler involveras kunskapsmässigt.

Informationsmötet för kommunledningens fullmäktigegrupp och förtroendevalda som vi gruppledare kallat till den 21/8 är för att våra förtroendevalda tillsammans med övriga samarbetspartier i kommunledningen ska få faktaunderlag och möjlighet att ställa frågor och få svar från källan för att undvika lögner och faktaresistens.

Shida Kinuka, ordförande i Bollnäs Socialdemokrater

Erika Engberg, ordförande i Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel