Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Är kärleksbudskapet undanträngt och ersatt av kristdemokratiskt helvete?

KD hette tidigare Kristen demokratisk samling och var ett av partierna som ville avveckla kärnkraften och stod bakom folkomröstningen om kärnkraft 1980. Men nu verkar partiet ha fått en mer aggressiv framtoning, skriver Tony Björklund i en reaktion på kristdemokraten Camilla Brodins insändare.

Kristdemokraterna har en historia som ett parti drivet av kärlek till människorna idag och i kommande generationer. Med sin senaste ledare har partiet fått en mer aggressiv framtoning, med makten som självändamål. De hette tidigare Kristen demokratisk samling och var ett av partierna som ville avveckla kärnkraften och stod bakom folkomröstningen om kärnkraft 1980 (men var ännu inte representerat i riksdagen).

Men nu är kärleksbudskapet undanträngt. Partiet talar inte längre om energiformens enorma konsekvenser vid ett haveri (som sannolikt kommer att inträffa enligt all katastrofteori). Inte heller om de oerhörda ansträngningarna att hålla restprodukterna avskilda från allt levande tusentals generationer framåt.

Tyskland som leds av en kristdemokratisk regering har lagt om sin energiplanering för att helt fasa ut atomkraften. Det tyska folket vill slippa leva med hotet om ett helvete på jorden.

Det svenska partiet har här på insändarsidan den 10 september skrivit om fördelarna med atomkraften. Dock utan att ta upp frågan om risken för utplåning av mänskligt liv som följer med denna energiform. Jag ser partiets namn som ett hån mot kristna värderingar.

Tony Björklund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel