Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Angående kalhuggningar i Iggesund – Minnet verkar kort, Thoresen?

I din insändare ondgör du dig över kalhyggen vid elljusspåret och avverkning intill villabebyggelsen på Västergatan Iggesund. Har du glömt din egen utredning om ”tätortsnära skogar” och det beslut som då togs, tvärt emot byalagen och utvecklingsgruppernas yrkanden? undrar Sören Molander.

Replik på Sven-Åke Thoresens insändare: Tre förslag på hur Holmen kan förbättra miljön för Iggesundborna!

Hej Sven-Åke Thoresen. Har du glömt din egen utredning om ”tätortsnära skogar” och det beslut som då togs, tvärt emot byalagen och utvecklingsgruppernas yrkanden?

I din insändare under punkt 3 ondgör du dig över kalhyggen vid elljusspåret och avverkning intill villabebyggelsen på Västergatan Iggesund.

Samtliga inbjudna ideella föreningar lämnade vid ”din utredning” en gemensam deklaration att all skog och växtlighet intill bebyggelse och genomfartsleder i vår kommun borde vårdas så att skogsridåerna förmedlade en positiv trivsam känsla, dels till boende men också till passerande bilister och tågresenärer. Ett gott intryck av samhällen vid första anblicken kan vara guld värt i förlängningen. Föreningarnas och min besvikelse var påtaglig när utredningens resultat klart fastslog att all avverkning var att betrakta som föryngringsytor, det vill säga kalhyggen. Iggesunds bruks representant i gruppen hade fått 100 % gehör för sin eller brukets åsikt vi andra var uppenbart bara med för att skapa skenbilden av demokratiskt inflytande.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel