Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Alliansen slår undan fötterna på barnen i Söderhamn genom att vänta

Innan nya upptagningsområden är på plats i Söderhamn med det här styret kommer det gått minst tre år, det är en tredjedel av grundskoletiden. Det är inte att skynda långsamt, och det är eleverna som kommer få betala med sin framtid för det passiva ledarskapet, skriver Alexandra Gard (S) i en replik.

Replik på insändaren från Alliansen: Ett väl genomtänkt beslut är bättre än ett snabbt när det gäller skolornas upptagningsområden

Alliansens svar visar bara på vad vi sa från början. Ett passivt ledarskap där eleverna får betala med sin framtid. Lokalutredningen som hänvisas till utreder just lokaler och inte upptagningsområden.

Kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn, John-Erik Jansson (C), svarade kommunfullmäktige i januari 2020 att barn- och utbildningsnämndens ordförande har fått information om att skolans upptagningsområden med fördel hanteras innan lokalöversynen och inte bör invänta den. Det är uppenbart att inte ens centern är eniga internt om hur frågan ska hanteras. 

Innan nya upptagningsområden är på plats med det här styret kommer det gått minst tre år, det är en tredjedel av grundskoletiden. Det är inte att skynda långsamt det är att slå undan fötterna för barnen i vår kommun.

Alexandra Gard, oppositionsråd och socialdemokrat i barn- och utbildningsnämnden i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel