Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Repetition inför sommarkonsert i Norrala

På onsdagskvällen ger Staffanskören en sommarkonsert i Norrala kyrka. – Det är en fantastisk körakustik i det här rummet. Det kommer att låta mycket vackert, säger körledaren Berndt Häggbom.

Annons

Klockan är strax efter klockan sex på tisdagen, Händels Dagen är nära ljuder genom kyrkgången och den varma sommarkvällen känns ännu lite närmare.

– Tänk på akustiken i kyrkan, när ni sjunger frasen. Håll ut, tänk på hur det låter där ute säger Berndt Häggbom, grundare av kören, som började som en gymnasiekör, 1970.

När Kuriren under repititionen frågar om två minuters intervju, säger han:

– Vattenpaus! Och vi sätter oss i en av kyrkbänkarna.

– Vi laddar för fullt inför onsdagen. Det är som en inför en idrottstävling. Vi gör kanske 8-10 konserter per år, och det är en koncentrerad förberedelse inför alla uppträdanden. Men den här kören är snabb, lättlärd, säger han och ler.

På onsdagskvällen möts publiken av toner från en blandad skara genier, som Duke Ellington, Svend Asmussen, Johann Sebastian Bach och Franz Schubert.

– Det blir både det pompösa, driviga och det stillsamma, vackra, säger Berndt Häggbom.

Solister är Marianne Gunnarsson, Birgitta Grahn och Leif Svensson.