Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Repetition bra för trygghet i vatten

Jag anser till skillnad mot Lars Pettersson (7/9) att simskolan på Hällåsen ger mina barn goda förutsättningar till att kunna lära sig simma.

Jag har aldrig fått några garantier på att mina barn ska kunna simma efter en kurs och ej heller förväntat mig det. Barn är olika och lär sig olika fort. Det är ett föräldraansvar anser jag att ge sina barn goda förutsättningar att bli goda simmare.

Min mellantjej gick en termin på simskolan och lärde sig simma, flyta, hoppa från kanten, då sex år gammal. Inför nästa termin så diskuterade jag och simläraren om hon skulle flyttas upp till fortsättningsgruppen. Jag sa nej eftersom hon kunde simma i mellersta men var jätterädd att vara ute på djupt vatten i den stora bassängen där hon inte bottnade. Så hon gick en termin till och gjorde allt igen vilket både jag och dottern tycker var toppen. Att få repetera allt, att kunna bottna gav henne en trygghet och att kunna lite mer än några andra gav henne ett bra självförtroende. Hennes vattenrädsla försvann nästan helt och den här terminen är hon med i fortsättningsgruppen. Hon simmade 50 meter i den stora bassängen förra gången utan flythjälp. Hon kan hoppa ifrån plinten på det djupa och simma under vattnet en bit till kanten. Hon har nyss fyllt sju år.

Hon älskar sin simskola och vill fortsätta med simning i framtiden också. En av anledningarna till det är den glädje, lek och de framsteg hon gjort på simskolan tillsammans med bra ledare och andra barn. En annan anledning är att vi föräldrar berömmer henne och inte ställer några krav. Jag har en tjej på fem år också som går på ”simskola” för de yngsta. Hon är lika glad hon och gjort stora framsteg men hon kan inte simma. Däremot älskar hon att vara på simskolan och älskar att vara i vattnet. Det har inte alltid varit så men tack vare att de får ha roligt i vattnet så är jag övertygad om att min femåring kommer att kunna simma om något år.

Vi föräldrar har en viktig roll i att berömma våra barns framsteg i vattnet och att inte ställa orimliga krav på dem att de måste kunna simma efter en termin eller två!

Jag och min familj är så tacksam över att den här möjligheten finns att få. Ni gör ett toppenjobb!

Mamma till Tx3

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel