Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Renovering av skolkök skjuts upp - inga företag har lämnat anbud

Renoveringen av köket på Idenors skola måste skjutas upp. Tidigast nästa vår kan renoveringen starta.

I sommar skulle renoveringen av köket på Idenors skola ha påbörjats. Men Hudiksvalls kommun har inte fått in några anbud och nu måste renoveringen skjutas upp.

– Vi har begärt att få ta med oss pengarna till nästa år och förhoppningsvis ha en byggstart i april istället, säger Charlotta Butler, fastighetschef, Hudiksvalls kommun.

Läs även: Miljonkostnader för mögliga skolor

Det kan finnas flera orsaker till varför inga anbud har lämnats in på köksrenoveringen.

– Det känns som om det skulle behövas fler byggföretag i Hudiksvall. Vissa delar av renoveringen hade varit bra att få gjort under sommaren, men det verkar som om företagen redan hade fullt med jobb, säger Charlotta Butler.

Läs även: Silverfiskar i skolmatsal

Planen är att Idenors skola ska få ett helt nytt kök och ny ventilation.

– Köket är slitet och svårarbetat. Personalen kommer nu få jobba i ett slitet kök ytterligare ett tag innan det blir renovering av det, säger Charlotta Butler.

En ny anbudsförfrågan kommer att gå ut vid årsskiftet. En av anledningarna till att renoveringen inte påbörjas tidigare är för att slippa dyrare kostnader för visst arbete under vintermånaderna.

Läs även: Idenors skola flaggar grönt