Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjöbördige Bo-Göran Bodin lämnar SR för SVT: "Kunde inte tacka nej"

Efter tretton år på Ekot stundar nya utmaningar. Till hösten börjar Bo-Göran Bodin sin nya tjänst på SVT och Uppdrag granskning. – Det känns spännande att jobba med tv och kombinera snabba nyheter med längre projekt.

Mest känd är kanske Rengsjöbördige Bo-Göran Bodin för avslöjandet om den så kallade Saudiaffären. En granskning som genererade honom och kollegan Daniel Öhman Stora Journalistpriset. Nu är det dags för nya utmaningar.

Efter tretton år på Ekot går Bo-Göran Bodin över till SVT och Uppdrag granskning.

– Det är en kombitjänst. Jag kommer att arbeta både på nyheterna och på Uppdrag granskning. Det känns spännande att jobba med tv och kombinera snabba nyheter med längre projekt. Det här var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger han.

Vad tar du med dig från tiden på Sveriges Radio?

– Många bra metoder i hur man jobbar med gräv. Jag har lärt mig vikten av att vara schysst mot människorna som granskas. Man måste tänka långsiktigt och inte bränna relationer.

Vad känns viktigt att berätta om framöver?

– Jag tycker det är viktigt att att dra upp sånt som makten undanhåller för allmänheten. Det går alltid att hitta ny fakta och nya spår i det som är aktuellt. Jag vill berätta om de stora händelserna som är angelägna för oss alla.

Vad utmärker dig som journalist?

– När jag blir intresserad av en story kan jag snöa in på den totalt och släpper den inte förrän jag är helt färdig. Däremot blir jag ibland lite naiv och missar vissa stickspår som kan generera viktig information.

Vad hade du arbetat med om du inte var journalist?

– Jag är faktikst utbildad sjuksköterska och arbetade som det under en period. Men det är ingenting som jag skulle vilja göra i dag. Jag brukar säga att jag vill skriva filmmanus när jag blir stor.