Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö vann tredje raka

Robert Bronegård och Henrik Roos lade av efter förra säsongen.
På lördagen gjorde pådrivarna comeback när Rengsjö tog tredje raka segern.
– De gör mycket nytta i dag, berömmer tränaren Peter Svensk.

Rengsjö fortsätter att gå bra i division 3. På lördagen hemmaslog man Brynäs med 1–0 efter mål av Erik Wästman.

Tillbaka på planen var Rengsjö-profilerna Robert Bronegård och Henrik Roos som inte spelat en match sedan i fjol. När flera ordinarie spelare – bland andra Emil Clahr, Andreas Clahr och Andreas Wirén – skulle vara borta klev rutinerade duon in och gjorde det bra.

– Men som det ser ut blir det bara den här matchen. Tanken är att inte fortsätta, säger 36-årige Robert Bronegård, som med bara en träning i benen spelade nittio minuter som offensiv mittfältare och anfallare.

– Med tanke på att jag gjort en träning kändes det bra. Orka kuta gör man väl, men det är start och stopp som är jobbigt. Jag har en fruktansvärd träningsvärk från torsdagsträningen, fortsätter han.

Även defensiva mittfältaren Henrik Roos spelade hela matchen. 28-åringen har tränat med Rengsjö de senaste veckorna och trivdes med att vara tillbaka i matchsammanhang.

– Klart det är roligt, men man känner att man får ransonera med krafterna även om jag inte springer så mycket i vanliga fall heller. Djupledslöpningarna får Robert ta, säger han.

Men inte heller Henrik Roos planerar särskilt långt med sitt fotbollsspelande. Precis som Robert Bronegård har han barn och fotbollen är inte prio ett. Tränaren Peter Svensk hoppas dock att det kan bli fler matcher för båda två.

– De är lite reservkapital och helt klart gör de mycket nytta i dag, säger han.

I en smågruffig match på Rengsjö IP var Robert Bronegård och Henrik Roos två starka pådrivare som irriterade motståndarna.

– Det är roligast att spela så. Vi är inga tekniker direkt, så det hjälper vårt lag om det andra laget blir grinigt. Det är tydligt i dag att Brynäs tappar humöret, säger Henrik Roos.

Matchen var jämn i sin helhet med många chanser åt båda håll. Enda målet föll i 37:e minuten när Erik Wästman blev fri, avslutade och nickade in sin egen retur i öppet mål. Rickard Brodin hade tre vassa lägen att näta, men lämnade planen mållös.

– Så här är det jämt, vi får inte in bollarna. 2–0 är det lilla vi behöver för att slappna av. Det blir en jäkla anspänning med uddamålsvinster och kryssmatcher, säger Peter Svensk.

Rengsjö, som inte har förlorat sedan den 10 maj, ligger nu sexa med bara två poäng upp till serieledaren Korsnäs.

– Prio ett är att säkra kontraktet, men nu börjar det bli ett getingbo uppåt. Nu kan vi slappna av i några omgångar och se vad det ger, säger Peter Svensk.