Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö utan spets

Det räcker inte att äga boll i matcherna. Det krävs het vilja och chanser om spelövertag ska ge mål också.

– Vi är för bleka sista tredjedelen, och skapar ju ingenting, säger Erik Wästman, den mest aktive när Rengsjö föll tungt (0–2) hemma mot Sund.

Det blev en chockstart som skulle sätta den dystra tonen för den andra hemmamatchen i trean.

Omställningslaget Sund fick betalt direkt efter bara drygt två minuter. En rapp spelvändning, inlägg från höger och 0–1 som forcerades in bakom en överspelad Olov Linck i hemmamålet.

Ungefär där fick Rengsjö börja en evig jakt.

Och ungefär där backade Sund hem och väntade tålmodigt på nästa läge.

– Vi kom inte så fel i matchen. Okej att vi dominerade i spelet och ägde mycket boll, men det kom så lite ur det. Vi får inget riktigt tryck framåt, konstaterar tränare Peter Svensk, missbelåten med mycket och attityden i synnerhet.

– De är helt enkelt mycket hetare än oss, vi är inte riktigt på plats i dag. Och gör dessutom tokigt många enkla tekniska misstag, vi tappar boll och vi slår bort boll.

Sund spelade dessutom smart och med en tät positionsstark defensiv.

Och hade just den effektivitet – och rätt mycket flyt – som Rengsjö saknade. Ungefär fyra avslutade anfall gav nämligen gästerna två avgörande mål.

Det andra, också det efter en plötslig spelvändning och mitt i en bra hemmaperiod, kom tio minuter in på andra halvlek.

Peter Svensk var bedrövad.

– De får två väldigt billiga mål, den typ av mål man inte har råd att släppa i trean. Och vi hade inte energin att vända på det här.

I straffområdet var det för tamt, Rengsjös bästa chanser kom på skott från distans.

Christian Törnros hade ett bra försök strax under ribban i första halvlek, som en vass målvakt tippade till hörna.

Erik Wästman hade några relativa rökare mot slutet av matchen, men riktigt nära poäng kom inte Rengsjö den här svajiga lördagen.

– Så jäkla surt, en trepoängare hade suttit skönt. Nu tappar vi lite fart, säger Erik Wästman, den som ändå jagade mest och bäst.

Mycket duktig med bollen var också Aimen Sewed, nyförvärvet från Libyen som gjorde sin bästa match i blåvitt.

Danne Ölander startade för första gången på topp, men hade bara några få farliga framstötar. I andra halvlek fick han åter spela mittback när Erik Wästman klev in centralt.