Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö spårade ur

Efter 2–2 (1–0) hemma mot jumbon Hille IF behöver Rengsjö SK fortfarande kämpa för att undvika kvalspel ner till fyran.
Det är inget som oroar tränare Anders Olsson.
– Det är spännande. Roligt att ha något att spela för.

Annons

Samtidigt som Rengsjö i helgen tappade ledningen mot Hille vann Hofors AIF borta mot Kubikenborgs IF.

Det betyder att RSK fortfarande inte är klart för division 3-spel nästa säsong.

– Nu är det bara fyra poäng mellan oss. Det är spännande. Roligt att något att spela för, säger tränare Anders Olsson.

Men det började bra för Rengsjö. Redan efter tio minuter var Erik Wästman nära att ge hemmalaget ledningen, när Anders Perssons långa kross nådde honom i straffområdet. Nicken gick dock strax utanför.

Resten av halvleken kontrollerades av RSK, som spelade tätt i försvaret och hotade framåt. Efter en halvtimmes spel fick de också utdelning. En ny lång krossboll verkade först gå förlorad när Hillemålvakten Anton Hedbern nådde högst, men han tappade bollen framför fötterna på Wästman som kunde trycka in 1–0.

I andra började bortalaget pressa och lyckades kvittera efter bara fyra minuter. Därefter fortsatte Hille sin offensiv och tog till slut ledningen i den sjuttionde minuten.

– Vi hade ju dem när vi gjorde 1–0 i första, men sen kommer våra svackor. Alla kör på sitt eget spår, och då tappar vi dem, säger Olsson. 

Efter gästernas ledningsmål vaknade Rengsjö igen och gick framåt. Hemmalaget hotade gång på gång och var flera gånger nära kvitteringen. Och till slut kom också 2–2 genom Daniel Ölander.

Med två minuter kvar var Wästman nära att säkra tre poäng, men lyckades inte riktigt med nicken som gick utanför. Därmed fick RSK bara med sig en poäng.

– Det är surt. Vi hade ju chansen att punktera flera gånger där i slutet, säger Olsson. 

Rengsjö SK har nu tre matcher kvar. Mot Brynäs IF borta, Strands IF hemma och Avesta  AIK borta.