Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö rustat för ett lyft

Rengsjö SK är redo för ännu en säsong i division 3.
I fjol var det en start höstspurt som räddade laget kvar – nu är det ett mer välrustat Rengsjö som kliver ut på planen.

– Det kan bli lättare att förändra matchbilder när man har en bredare bänk, säger nye tränaren Peter Svensk.

Tillsammans med Anders Olsson ska Peter Svensk föra Rengsjö genom den här säsongen. Det är två nygamla ansikten som leder laget som öppnar säsongen med att möta Korsnäs på bortaplan på måndag.

– Vi har en jäkla tuff inledning med matcher mot topp fyra-lag direkt, säger Peter Svensk, som erkänner att en start som är bättre än i fjol vore att önska.

Då kom Rengsjö helt fel in i serien och det var först under hösten som laget kunde spurta till kytt kontrakt. Men förutsättningarna talar för en minst lika tuff öppning på den här säsongen.

– Vi har blandat och gett under matcherna, vi orkar inte riktigt 90 minuter som det sett ut hittills. Vi tränar kanske lite för dåligt eftersom vi har många småbarnsföräldrar i truppen som inte alltid kan träna, säger Peter Svensk.

En av dem är Robin Modd. lagets frisparksspecialist, som haft svårt att få livets pussel vid sidan av att funka med jobb och småbarn.

– Robin Modd kommer ju få svårt i sommar, han tränar bra själv men har svårt att komma loss, säger Peter Svensk.

Först efter fyra-fem matcher räknar Rengsjö med att ha truppen komplett. Roni Bermal ansluter då från sina studier i Sundsvall och Rikard Brodin kommer hem från Skåne.

Däremot så kan Rengsjö räkna in ett stort plus i Aimen Sewed, med meriter från Libyens andraliga.

– Aimen skulle lätt kunna spela i division 2, har svårt att se att någon i Hälsingland är bättre än honom och han ökar hela tiden ju mer han tränar, säger Peter Svensk, som beskriver honom som en offensiv mittfältare som trivs bäst när han får komma lite bakifrån med boll.

– Det är en playmaker och avslutare i samma person. Han kan vara tungan på vågen som kommer att lyfta laget den här säsongen. Vi sliter för att få honom klar så fort som möjligt, han är otroligt spelsugen.

Rengsjö har också knutit till sig Jesper Westin, Jens Sigfridsson och Lucas Wängborg från Edsbyn, där främst Sigfridsson och Westin är de med spetskvalitet.

– De har gått jäkligt bra. Jesper Westin visste jag redan att han hade bra kvalitéer och Jens Sigfridsson har överraskat på mig som mittback, säger Peter Svensk.

Med tanke på de spelartyper du har i laget, vad kommer ni att spela för typ av fotboll i sommar?

– Vi jobbar för att spela efter marken mycket och rulla boll. Det syntes mot Bollnäs att vi kan rulla fotboll igen. Men vi har också ett otroligt djupledsspel med Daniel Öhlander och Erik Wästman längst fram.