Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö rustar för lyft

Fjolåret blev en hisnande berg och dalbana. Nu rustar Rengsjö för en stabilare nivå i trean.

Det ska lyckas med en bredare trupp – och nyförvärv från Edsbyn.

– Visst gör klubben en nysatsning, och truppen ser ju rätt bra ut, säger nygamle tränaren Peter "Putte" Svensk.

Den breda truppen har flera orsaker.

Delvis handlar det om att hela U17-laget har lyfts upp. Vilket i sin tur beror på att samarbetet med Arbrå BK är över och något nytt inte kunde organiseras med Bollnäs GIF.

– Nä, vi fick inte så mycket respons från Bollnäs, men de satsar ju också på sitt eget vis. Jag tror samtidigt att diskussionen gav mer drag i båda föreningarna, säger Svensk.

Till truppen ansluter nu några fina förvärv från Edsbyn i fyran – mittfältaren Jesper Westin, 29 år, och backen Jens Sigfridsson, 25 år, är det tunga namnen.

– Vi har behov av att fylla på centralt, och jag tror Jeppe kan tillföra en ny dimension. En stor och stark spelfördelare som är väldigt trygg med bollen. Och Sigfridsson är en fysiskt stark försvarare med stor potential, säger Svensk.

På backsidan gör dessutom Erik Linck comeback, som flyttat hem efter flera år i Stockholm. Men 29-åringen har en bit kvar till bästa matchform, och åkte dessutom på en lättare skada i Ljusnan Cup.

En annan högoktanig hemvändare är speedkulan Jon Pettersson, men han blir mest att räkna med framåt hösten.

– Han avslutar sitt jobb i Skövde och flyttar hem till sommaren.

Många befarade en hård generationsväxling i klubben, där många skulle varva ned.

Men den oron har visat sig vara obefogad. De flesta kör vidare, även om både Pelle Olsson och Robert Bronegård placerar sig vid sidan i avdelningen för "kompetent rutin redo rycka in vid särskilt behov".

Just ett sådant pressat läge som Rengsjö fick hantera förra säsongen, då ett totalt mörker under vårsäsongen vändes till nytt kontrakt och en sjunde plats under höstspurten.

– Det vill vi såklart undvika, ambitionen är att hålla en jämnare nivå. Grunden handlar där om att få upp den fysiska nivån, den var inte så bra i fjol, säger Peter Svensk, som lägger en lagom målbild inför säsongen.

– Prio blir ju att fixa kontraktet igen, en ny generation ta över och då ska de förhoppningsvis få en bra grund i trean. Det blir ett ansvar för den här generationen som kört på i tio år nu.

Premiären spelas borta mot Korsnäs på annandag påsk, den 21 april.