Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö kryssade mot topptippade Falun

Rengsjö krigade stenhårt i 90 minuter hemma på IP mot topptippade Falun.

Det räckte till slut till ett kryss 2–2 (0–1)

– Till slut får vi vara nöjda med poängen. Vi hade det mesta mot oss idag, sa Rengsjös tränare Dennis Ohlsson.

Spelmässigt kan Rengsjö betydligt bättre men när det gäller inställning och kämpa då kom Rengsjö upp på absolut högsta nivå.

– Grabbarna gör en heroisk insats. Så det känns ändå lite surt med kryss i den här matchen.

Rengsjö började bra i den och direkt i matchinledningen hade Christan Törnros en riktig volleykanon strax utanför. Det blev istället Falun som kunde ta ledningen efter knappa tio minuters spel på en frispark från vänsterkanten där Henka Roos olyckligt nickade bollen i eget mål.

Spelmässigt tog sedan Falun över i den första halvleken där Olov Linck i hemmamålet fick göra flera fina räddningar för att hålla siffrorna nere. Rengsjö skapade också några vassa lägen med sitt snabba omställningsspel. Robin Modd och Daniel Öhlander hade var sitt bra läge utan att det resulterade.

13 minuter in i den andra halvleken fick Rickard Brodin läge precis utanför straffområdet. Brodin drog till direkt och kvitteringen 1–1 satt i den bortre gaveln.

Efter dryga 60 minuter fick inhopparen Tomas Johansson sitt andra gula kort och Rengsjö fick slutföra matchen med bara tio spelare. Här hade Rengsjö också sin bästa period spelmässigt så det blev extra tungt med det röda kortet.

Rickard Brodin hade sedan Rengsjös nästa heta chans där han var ytterst när att komma loss i friläge. I anfallet efter kom ändå utdelningen för Rengsjö. Inhopparen Jonathan Norevi tog snyggt ner en långboll och helt ren i straffområde sköt han stenhårt 2–1 för Rengsjö.

Falun klev sedan på och fick också ett bra tryck på Rengsjös planhalva. Olov Linck i målet fick jobba hårt på Faluns många chanser. Med bara sju minuter kvar att spela kunde Falun kvittera 2–2 på en hörna där Daniel Killgren i stort sett fick stå omarkerad vid straffpunkten och knoppa in bollen.

– Vi släpper in en fast situation igen. Precis lika som både mot Söderhamn och Avesta. Här har vi något att jobba på.

Falun tröck sedan på för ett segermål men Rengsjö lyckades hålla undan och klar krysset och en viktig poäng.

– Spelmässigt var det inte bra men vilken inställning grabbarna visar. Falun spelar smart men jag tycker vi lyckades ta bort dom ändå. Med tanke på våra förutsättningar under matchen där vi tvingades till tre byten på grund av skador och en utvisning så var det en fantastisk match av grabbarna.