Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö höll nollan

Rengsjö jagade en seger i lördagens bortamatch mot Stöde. Och det såg lovande ut i paus, efter en bra halvlek och två fixade straffar.

– Vi började starkt, och dominerade nästan hela första halvlek. Men vi hade svårt att skapa heta målchanser, säger lagom nöjde tränaren Dennis Ohlsson efter 0–0 på en vindpinad Norrporten Arena.

Där fick, strax före paus, rutinerade målvakten Olov Linck kliva in i dagens huvudroll.

Inom bara några minuter fick nykomlingen Stöde möjligheten på två raka straffar – varav den första ansågs tveksamt dömd.

– Det var en ren brytning, men den bommade ändå Stöde. Den andra var däremot solklar, men den räddade Linck starkt, berättar Ohlsson.

Det kunde ju gett extra energi – men istället tappade Rengsjö rytmen helt i en usel andra halvlek.

– Olov Linck räddade oss många gånger där, säger tränare Ohlsson – och utvecklar...

– Alltså, Stöde körde på med sitt långa spel och hoppades på det bästa. De fick sina chanser då vi gav bort bollen i fel lägen, och de fick öppningar för snabba spelvändningar. Det var inte alls bra.

Vad är det främst som måste bli bättre?

– Kvaliteten på passningarna, och så behövs det bättre fart.

Även Rengsjö vaskade fram några heta chanser – ett friläge för Rickard Brodin och en vass nick strax utanför av Robin Modd.

– Men på det hela taget får vi vara nöjda med en poäng, konstaterar Dennis Ohlsson.