Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rengsjö håller hoppet vid liv – men en tuff avslutning väntar

Rengsjö passar illa för Sala.
0–0 blev det under våren – och 0–0 blev det på lördagen.
Ett resultat som inget av lagen var nöjt med.
– Nej, vi hade lägen för att vinna. Men det kan vara en poäng som är viktig i slutänden, säger Rengsjös tränare Ola Bruce.

Sala var piskat att vinna för att greppa den lilla, lilla chans som fanns att nå ett kval. Men trots större bollinnehav så hände inte mycket för gästerna som hade stora problem med Rengsjös täta defensiv.

– Vi spelade disciplinerat med marginaler och står upp riktigt bra. Vi bjöd inte på några enkla mål som gjort på slutet. Vi fokuserade på omställningar och skapade också några riktigt vassa lägen, säger Ola Bruce.

Det var också på en sån som laget hade kunnat avgöra när Samuel Eyob på tilläggstid kom (nästan) fri. Men avslutet räddades med ansiktet av Salas målvakt Samuel Häljesgård.

– Sala gick ner på en trebackslinje och jagade ett mål vilket gav oss ytor. De har ju sina lägen, men våra var hetare, säger Ola Bruce.

Bästa chansen kom redan i första halvlek när Erik Wästman drog i väg en frispark som i normala fall betytt 1–0.

– Deras målvakt gör den svettigaste räddningen jag sett den här säsongen, säger Ola Bruce

Nu väntar en tuff avslutning för Rengsjö som i nästa omgång möter Ytterhogdal och sedan avslutar med derby mot Bollnäs.

– Bollnäs gjorde ett bra resultat för oss som slog Ytterhogdal, men Ytterhogdal är ett bra lag tycker jag. Det går fort, men med det försvar vi visade upp i dag har vi alla möjligheter att slå dem på bortaplan, säger Ola Bruce, som även hoppas att Bollnäs slår jumbon Årsunda nästa helg och blir helt klart för kvalspel till division 2.

– Då har de inget att spela för när de möter oss. Läckert att avsluta med ett derby som är helt avgörande för oss. Kul att det gäller hela vägen in i mål.