Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena månlandskapet när underhållet upphört

Efter det att förbud mot tung trafik på mittvägen från Hassela mot Torpshammar trätt i kraft har även vägunderhållet avstannat.

Det kan endast tolkas på så sätt att de stora skogsbolagen tydligen har kraft nog att ställa krav på Trafikverket. Vägen har sedan förbudet införts mer och mer fått ett utseende mera likt ett månlandskap än väg.

All nödvändig hyvling/skrapning har inte utförts trots att Gud fader gratis har bevattnat vägen ett flertal gånger. De som har ansvar för vägen har då lätt kunnat hyvla vägen. Men som det ser ut just nu finns det inget intresse att tillgodose vanligt folk eller undersåtar med sådan lyx.

Vi som bor utefter denna klövjestig betalar även vi vägskatt, för att inte tala om skatten på drivmedel. Ett drivmedel som vi säkert har betalat ett högre pris för jämfört med dem i stora eliten. Utöver detta åsamkas vi slitage och skador på fordonen, oftast personbilar. Hjulupphängningen, stötdämpare, styr- och avgassystem, med mera, tar stryk, och vem får stå för sådana merkostnader?

Ett sätt att undvika de värsta skakningarna och slagen är att hålla den dubblar tillåtna hastigheten, det vill säga 140 km/h, då flyger man fram. Metoden har anammats av vissa, men hur fasiken går det för den stackars sate som möter en sådan "raket"? Jo, frontrutor, lyktglas och lack, med mera, förstörs, förutom de enorma dammoln som följer.

Nej, här krävs skärpning eller att lindra effekten genom att gratis betala Citroën D19 till alla. De lär gå som på moln.

Jag är ingen Hasselabo, endast tillfälligt bosatt här, men skulle vilja ta tillfället i akt och fråga Jimmie Åkessons anhängare som till stor del bor i gräddfilsdelen av landet, Skåne: Tror ni att denne kommer att bry sig om mittvägen och andra brister i denna kommun? Järn är dyrt, även skrot. Och järnrör får man inte heller helt gratis.

Tack för mig, önskar en sönderskakad gubbe som har förlorat hoppet på hela etablissemanget. Det är inte fel på invandrarna, felet ligger hos de i Sverige som styr och som tyvärr helt eller delvis fjärmat sig från verkligheten.

Grinig gubbjäkel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel