Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Religion, ingen ursäkt

Religion och tro är något som betyder väldigt mycket för unga som gamla. Det är en av de största tryggheterna de har. Jag skulle bli chockad om någon skulle använda sin tro som en ursäkt och sedan bli släppt för det den gjort.

Svar till Frasse (10/9).

Varifrån kommer dina källor? Du drar alla över en kam. Religiösa använder sällan (aldrig) sin tro som ett redskap att skydda sig med. Det fungerar heller inte. En person som talar i tungor på gatan är troligen psykiskt sjuk och polisen skiter fullständigt i om han/hon påstår sig vara frikyrklig. Skulle du tvinga din fru att gå i burka så skulle det heller inte fungera att säga att det är en kallelse från Gud. Religion och tro fungerar inte som en ursäkt, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Inte här i Sverige iallafall, så vitt jag vet.

Ska vi behöva ta bort en sak som är en så stor trygghet för många människor bara för att det anses användas som en ursäkt. Svar: Nej eftersom en person som är religiös inte är det endast för att kunna använda det som en ursäkt. Den är det för att den vill och tror på det.

Religion och tro är något som betyder väldigt mycket för unga som gamla. Det är en av de största tryggheterna de har. Jag skulle bli chockad om någon skulle använda sin tro som en ursäkt och sedan bli släppt för det den gjort. För så fungerar inte Sverige.

Låt de som tror tro. De gör det för sin egen skull för att de mår bra av det. Jag själv är troende och det är en av mina största tryggheter. Jag mår bra av det, liksom många andra. Vad ställer en troende människa till med för skit? Inte ett dugg. Inte här. Vi är helt vanliga människor som du, du lever med oss och träffar troende varje dag utan att veta det. Säg mig, vad har vi ställt till med för skit?

Josefin Hallström

Svenska Kyrkans Unga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel