Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorstjänsterna i Bollnäs annonseras ut igen: "Vi vill scanna av utbudet lite mer"

Elva personer sökte rektorstjänsterna på Granberg och Alirskolan. Men nu annonseras de ut igen. Kommunen har dessutom köpt en reklamartikel i DN för att locka hit rektorer och annan skolpersonal.

Annons

När ansökningstiden för jobben som rektor på Granbergsskolan och nya Alirskolan gick ut i mitten av mars hade kommunen fått in ansökningar från sammanlagt elva personer . Endast tre av dem har erfarenhet av att arbeta som rektor, men förvaltningschef Kajsa Mellner Daxberg förklarade att det inte var något formellt krav för att få något av jobben. Hon hade då inte hunnit gå igenom ansökningarna och ville inte uttala sig om huruvida den kompetens barn- och utbildningsförvaltningen efterfrågade fanns bland de sökande.

Nu har jobben annonserats ut igen, med nytt sista ansökningsdatum satt till den 15 april. Det ska enligt Kajsa Mellner Daxberg inte tolkas som att ingen av de som sökte under förra vändan duger för jobben.

– Vi har intervjuat ett antal av dem och vill se om vi kan nå ut till fler. Men vi har inte avslutat någons ansökan.

Varför annonserar ni då ut jobben igen?

– Vi vill scanna av utbudet lite mer och vi medverkade dessutom i en DN-bilaga med en artikel som länkar till våra lediga tjänster. Det är en drive som vi normalt inte gör.

Läs också: Rejält höjda löner – så ska Bollnäs kommun lösa bristen på personal

Artikeln Kajsa Mellner Daxberg syftar på är en halvsidesannons i en bilaga med skolfokus i söndagens Dagens Nyheter. Den har Bollnäs kommun betalat 73 750 kronor för.

I annonsen, som är utformad som en vanlig journalistisk artikel, beskriver Kajsa Mellner Daxberg och barn- och utbildningsnämndens ordförande Kristoffer Lindberg Bollnäs som en kommun som satsar på skolan och arbetar med digital teknik.

– Det är bra att finnas med i ett sammanhang med mycket intressant redaktionell text om skola och förskola. Naturligtvis är det många skolanställda som ägnar tid åt att läsa den. Vi vill visa hur bra vi är i Bollnäs och vilka lediga jobb vi har, säger Kajsa Mellner Daxberg.

Hon upplever att det blivit svårare att rekrytera både skolledare och lärare den senaste tiden.

– Så är det är inte bara för oss utan för kommuner i hela landet. Och den här DN-artikeln var ett sätt för oss att sätta Bollnäs på kartan i de här sammanhangen.

Läs också: Lärarbristen är akut – kräver krafttag från förvaltningen

Annons