Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorsbyte på Gärdeåsen

En Färilabo går, en annan kommer...

När Gärdeåsskolan i Ljusdal byter rektor sker överlappningen mellan två personer som känt varandra sedan början av 1960-talet.

Tord Jerfsten fyller inte 65 år förrän nästa år. Men han väljer att sluta som rektor på Gärdeåsskolan om ett par veckor.

Tiden före pensioneringen ska han introducera en bekant från ungdomsåren, nämligen nya rektorn Birgitta Dahl Jonsson, 52 år från Vallsta, men bördig från Yg i Färila och fortfarande rektor på Håstaskolan i Hudiksvall.

– Vi lärde känna varandra när jag gick i realskolan och feriejobbade på Dahls Herrekipering i Lillbyn i Färila som Birgittas föräldrar ägde, säger Tord Jerfsten.

Birgitta Dahl Jonsson har de senaste 25 åren bott i Vallstatrakten och började redan 1980 som förskollärare. Sedan har non utbildat sig till lärare i svenska och matematik mot tidiga år, arbetat som specialpedagog och skaffat sig en magisterexamen i specialpedagogik. Nu går hon rektorsutbildningen parallellt med rektorsjobbet.

.