Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstora startfält på Tunalid

160 anmälda ekipage när Tunalid bjöd in till dressyrtävlingar och andra lagomgången i division 3.

Det blev två fullmatade dagar där hästarna tävlade individuellt på lördag och ponnyerna intog banorna på söndag med både ett par individuella klasser, samt andra lagomgången i division 3.

– Vi är jättenöjda med våra tävlingar. Det har varit två fantastiska dagar. Näst intill maximalt antal anmälda med närmare 160 ekipage, säger tävlingsledaren Katarina Brandt.

– Det var roligt med många starter, även om det innebär långa dagar.

Tunalids egna ridskolehästar var representerade på tävlingsbanan genom Ambrosius, "Bosse", som reds av Anna Jonsson som gjorde en strålande debut i lätt C:1 med 65.5 procent precis utanför placering. Tove Äng red ridskolans Leduc 3, "Charlie", i lätt B:1.

I lätt B:1 vann Hudiksvalls Mie Widelund Gårdhagen/Weltino på 67,24 procent.

– Weltino hade en härlig framåtbjudning och stadighet, säger Mie.

Trea i samma klass med 65,69 procent kom Bergsjös Stina Lundin och Noble Natos.

Hudiksvalls Fanny Sundh och ridskolehästen Bailey kom femma i lag lätt B:1 med 65,69 procent och tog en fjärde placering i lätt A:1 på 65,78.

– Bailey var på topp hela dagen och visade upp sig från sin bästa sida. Ett jämnt travprogram med flyt, skänkelvikningen var mjuk och jämn galoppavslutning var fantastiskt där vi fick 7,5 på galoppvolterna i lätt A:1, säger Fanny.

En fin debut i lätt A:1 gjorde Hudiksvalls Ulrika Olofsson med Calla Curmans Gandalf. De red ihop 66,84 procent och tog en andra plats. Tredjeplats med 66,31 procent tog Ann-Marie Eriksson/Fenton, medan Tunalids Josefine Back/Callsodie, var femma med 65,52 procent.

Under söndagen var det ponnyernas tur, då även andra omgången av division 3 reds där hela tio lag kom till start.

Återigen blev det vinst för HRPK:s lag. I laget red Alize Rashid/Knockbrack Hero, Saga Larsson/Napoleon, Michelle Jonsson/Milton Mercury och Maya Balazsi/Tiptop.

Andraplatsen knep Nansta Sportryttarförening med Ellen Larsson/Embla, Emma Wedin Sköld/Pointsprings Sandro, Elin Schönborg/Tindra och Thula Olskims/Caboy.

Maya Balaszi och Tip Top tog dubbelseger genom att vinna både lätt B:1 och lätt A:1.

– Jag är mest nöjd med galopprogrammet säger Maya.

Med 8,5 på mellantrav och flera åttor på inridning, halvt igenom och mellangalopp red hon ihop helgens högsta resultat, 70 procent.

Bra flyt hade även Michelle Jonsson som vann lätt B:1 kat C med 66,55 procent och var tvåa i lätt A:1 med 60.65 procent.

För Alize Rashid blev det en andraplats i lätt B:1 med 66,20 procent, samma kategori, tätt följd av klubbkamraten Saga Larsson på 65,51 och Nanstas Ellen Larsson på 63,44.

Bergsjös Signe Sköldunger/Hagalyckans Breeze, vann lätt B:1 för de ryttare som inte red laget. Bergsjöekipaget red ihop 62,75 procent före Mitt HjärtasTherese Wallner/Dicey Update, 59,31.

Hudiksvalls Caroline Åkerlund var i Storvik och tävlade Malin Collins Prince of Mena. Med sina 68,08 procent tog de en andraplats i medelsvår C:1.

I Överby Hästsportförening, Sollentuna var det nationella ponnydressyrtävlingar och där hade Amanda Frestadius fint flyt med Prins Pogi genom att bli tvåa i FEI:s lagprogram och ta en tredjeplats i FEI mästerskapsprogram. Amanda red ihop 65,76 respektive 64,91 procent. 

– Jag är mest nöjd med helheten och känslan och självklart inridningen, säger Amanda.