Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga till folkrace-tävling

Under lördagen blir det motorfest på Helsinge Motorstadion i Söderhamn.
Då bjuder nämligen SMK Söderhamn in till X-cupen i folkrace och totalt har 125 förare anammat inbjudan.

Annons

Det är ett rekordstort deltagande för klubben som nu kör sin tredje folkracetävling på banan.

Av de 125 anmälda kommer det att vara 20 förare från hemmaklubben SMK Söderhamn som är villiga att försvara klubbens färger i tufft motstånd i senior-, dam- och juniorklassen.

I damklassen kommer motståndet vara extra tufft när fjolårsvinnaren, Mimmi Öhrn, ska försvara sin titel som bästa dam i X-cupen 2009. Hon får nämligen se upp för sin storasyster Pyret Öhrn, Marie Johansson, Johanna Hedberg och Josefine Hellman som alla kommer att fightasom vinsten.

I seniorklassen får vinnaren 2009 ,Andreas Prepula från Småbacka MK, räknas som favorit och han blir nog hårt uppvaktad av fjolårstvåan Dan Olsson, SMK Gävle.

Från hemmaklubbens sida är det nog Bengt Svedberg som kan ses som det giftigaste motståndet med tanke på meriterna.

Juniorklassen är svår att förutsäga. Men det finns ett koppel vassa förare här och hemmaklubbens Joakim Jonsson kan nog ta fina skalper denna gång. Han får närmast se upp för Anton Alkberg, Småbacka MK, och Andreas Waleteg, Bollnäs MK.