Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga sökte till "Idol"

/

Totalt 12 000 personer har sökt till årets upplaga av talangsåpan "Idol", vilket är 1 000 fler än förra året. I Stockholm blev trycket så stort under provsjungningarna att man fick hålla öppet ytterligare en dag.

Annons


Tusentals ungdomar köade i regnet för att få sjunga inför den berömda "Idol"-juryn på lördagen, när årets auditionturné skulle avslutas på Kulturhuset i Stockholm. 3900 hann komma in innan man tvingades stänga dörrarna för dagen. Eftersom alla som ville inte fick sjunga bestämde man sig för att hålla provsjungningar även på söndagen, och då dök ytterligare några hundra sångsugna upp.
Rekord i alla städer
Juryns jakt efter nya pophopp började i år i Göteborg den 10 april. Därefter har man besökt Karlstad, Malmö och Luleå. Intresset har varit rekordstort i samtliga städer. Totalt omkring 12 000 personer har provsjungit, 1 000 personer fler än förra året.
- "Idol" har verkligen exploderat i år, konstaterar Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för programmet, efter de sista provsjungningarna.
- Vi trodde att intresset skulle bli större i år efter förra årets duktiga startfält med bland andra Tove, Erik, Mariette och Calle. Men att det skulle bli såhär stort hade vi inte vågat drömma om.
Årets upplägg är detsamma som de senaste åren. Juryn består av Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson, och programmet leds av Peter Jihde. Men nytt för i år är att idolerna ger sig ut på en arenaturné med stopp i alla auditionstäderna de fyra sista fredagarna innan det är dags för final i Globen i Stockholm.
Tufft startfält
Magnus Karlsson Lamm tror att tittarna vid det här laget har förstått att det finns en verklig chans att bli en stjärna genom "Idol". Han nämner Agnes Carlssons internationella framgångar och Anna Bergendahls seger i Melodifestivalen som exempel.
I höst sänds programmet för sjunde året i rad. Finns det några talanger kvar där ute? Enligt Magnus Karlsson Lamm gör det det:
- Årets startfält kommer nog att bli det tuffaste någonsin.
Exakt premiärdatum för årets "Idol"-omgång är ännu inte bestämt.


Therese Nyberg/TT Spektra
therese.nyberg@ttspektra.se

Mer läsning

Annons