Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordlördag för Mid Sweden Nat´s

Den sjätte upplagan av Mid Sweden Nat´s slog trippelrekord. Aldrig har så många fordon, över 500 stycken, noterats. Största publiken hittills kom på lördagskvällen. Och det var rekordvärme rakt igenom.

– Det är väl inte alltför kaxigt att säga att vi blivit ett etablerat arrangemang hos motorfolket, reflekterar Erik Larsson, ordförande i föreningen Mid Sweden Rebels.
Men stegrad popularitet ger också växtvärk. Arrangörerna var lite bekymrade om Röde Camping skulle räcka till och hålla för trycket. Förutom alla veteranbilar krävdes utrymme för en stor armada av husvagnar och husbilar. Helst vill man inte omgruppera från en i andra avseenden idealisk plats.
– Campingen ligger perfekt till. Lite avskilt från bebyggelse men ändå nära byn och i direkt anslutning till E 4:an. Nu löste det sig genom att vi fick disponera ytterligare mark intill av ägaren till Röde gård, berättar Erik Larsson.
Från deltagarna anlände många superlativ till arrangörerna. Inte minst för att man orkat hålla i och utan överflöd av resurser gjort Mid Sweden Nat´s till en av de största sommarhändelserna i nordöstra Hälsingland.
Bengt Nordh från Viksjö var där för andra gången. Hans röda BMW lämnade den engelska bilfabriken 1967 och är fortfarande helkonserverad.
– Jag är rädd om min pärla. Mjuk körning får gälla, säger ångermanlänningen.
Mid Sweden Nat´s smygstartade redan på torsdagskvällen. På lördagen tog det ordentlig fart. När Sigge Hill drog den absoluta finalen var det Röde camping nära kokpunkten.