Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekorddyr lägenhet såld i Hudiksvall – priset nära fyra miljoner: "Budgivningen var intensiv"

Den stora bristen på bostadsrätter har trissat upp priserna till rekordnivåer i Hudiksvall och den trenden ser ut att hålla i sig.

–Mig veterligt är det här den dyraste lägenhet som sålts i Hudiksvall.

Det säger Klas Söderlund, mäklare vid Mäklarhuset i Hudiksvall. Han har jobbat över 30 år i branschen och berättar att det har varit en markant prisuppgång de senaste åren.

Den rekorddyra bostadsrätten, där prislappen enligt uppgift slutade på 3 805 000 kronor, har speciella egenskaper. Den har låg avgift, centralt läge, parkeringsplats i garage och efterfrågad storlek med fyra rum på 136 kvadratmeters yta.

Den dyraste lägenheten i Hudiksvall ligger i hörnet Drottninggatan och Storgatan, och är placerad rakt ovanför Handelsbanken. Budgivningen vittnar om att sådana lägenheterär sällsynta på marknaden. Utgångspriset var 2,1 miljoner kronor.

– Budgivningen var intensiv. Det kom 50 bud. Säljaren tyckte också att det blev ett betydligt högre pris än vad de trodde att det skulle bli.

Läs också: Sara är fast i bostadskön: "Självklart påverkar det min livssituation"

– Det är besvärligt, det är en väldig brist på lägenheter. Det ser vi på den här lägenhetsförsäljningen. Det var 35 familjer som tittade på den. Folk utifrån vill flytta hit och många äldre sitter på hus som de tycker att de har bott färdigt i.

Problemet med bostadsbristen leder till en låsning på bomarknaden. Många äldre bor kvar i sina hus för att det inte finns lägenheter, medan barnfamiljer som söker hus får leta förgäves.

Läs också; Hudikföretagares miljardprojekt i Gävle: "Allt det här hade vi kunnat göra i Hudiksvall"

Efterfrågan på lägenheter ser inte ut att minska.

– Femtio lägenheter till vore inga problem att placera, säger Klas Söderlund. Men då gäller det att de har ett attraktivt läge.

Behovet av lägenheter speglas i den här försäljningen.

– Jag förstod att det skulle vara ett stort intresse men jag blev ändå väldigt förvånad att det gick upp som det gjorde. Visst är det roligt att vara med, men man ser samtidigt vilket behov det finns.

Som mäklare skulle han gärna erbjuda fler lägenheter och han konstaterar också att bostadsbristen hämmar samhällsutvecklingen, eftersom det blir svårt att förmå folk att flytta hit.

Läs även: Ljusdalshem ska lösa bostadsbristen – 55 miljoner investeras