Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekorddeltagande i Glada Hudik open

Det råder intensiv aktivitet på Hudiksvalls tennisklubb. Glada Hudik open har lockat 60 spelare i åldersgrupperna från tolv år och uppåt.

Annons

I fem dagar pågår tävlingen. Den startade redan i onsdags, och på söndag eftermiddag räknar man med att de sista finalerna ska spelas.

– Glada Hudik open är en av de större tävlingarna i Norrland. Det finns inte mer än två, tre tävlingar till som är så här pass stora, säger Joakim Nordmar, tränare i Hudiksvalls tennisklubb.

Ebba Källberg, HTK, började spela redan på onsdagen, och vann sin pool i F12 på ett övertygande sätt efter bra spel. I semifinalen blev det dessvärre stopp mot Sundsvalla Anna Rummel.

16-årige Mikael Nordin spelade med de två år äldre spelarna i PS18, och gjorde, trots förlust, en mycket bra match mot Sundsvalls Erik Linde. Linde, som går tennisgymnasiet, vann med 6–3, 6–2.

Mikael Nordin kommer att spela vidare i P16, med spelare som är lika gamla som honom. Han har tagit sig till kvartsfinal, men vem han får möta är inte avgjort ännu.

Jesper Lind är en annan HTK-spelare som brukar spela bra. Dessvärre blev det förlust i kvartsfinalen i PS16, mot Sundsvalls Filip Lagerqvist, 6–0, 6–4.