Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekorddeltagande i Glada Hudik open

Det råder intensiv aktivitet på Hudiksvalls tennisklubb. Glada Hudik open har lockat 60 spelare i åldersgrupperna från tolv år och uppåt.

I fem dagar pågår tävlingen. Den startade redan i onsdags, och på söndag eftermiddag räknar man med att de sista finalerna ska spelas.

– Glada Hudik open är en av de större tävlingarna i Norrland. Det finns inte mer än två, tre tävlingar till som är så här pass stora, säger Joakim Nordmar, tränare i Hudiksvalls tennisklubb.

Ebba Källberg, HTK, började spela redan på onsdagen, och vann sin pool i F12 på ett övertygande sätt efter bra spel. I semifinalen blev det dessvärre stopp mot Sundsvalla Anna Rummel.

16-årige Mikael Nordin spelade med de två år äldre spelarna i PS18, och gjorde, trots förlust, en mycket bra match mot Sundsvalls Erik Linde. Linde, som går tennisgymnasiet, vann med 6–3, 6–2.

Mikael Nordin kommer att spela vidare i P16, med spelare som är lika gamla som honom. Han har tagit sig till kvartsfinal, men vem han får möta är inte avgjort ännu.

Jesper Lind är en annan HTK-spelare som brukar spela bra. Dessvärre blev det förlust i kvartsfinalen i PS16, mot Sundsvalls Filip Lagerqvist, 6–0, 6–4.