Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordår för lokala bilhandlare

Det går riktigt bra för bilhandlarna i Hudiksvall. Flera bilhandlare upplever rekordförsäljning.

Annons

Bilhandeln brukar reagera snabbt när ekonomin dalar. Men enligt branschorganisationen Bil Sweden är marknaden fortfarande stark, trots att det talas om en avmattning i ekonomin.

Och bland bilhandlarna i Hudiksvall ser försäljningssiffrorna riktigt bra ut.

- Vi har sålt mycket bilar. Vi går fortfarande mot ett rekordår, säger Bilmetros försäljningschef Håkan Olsson och berättar att de säljer ungefär lika många nya som begagnade bilar och varje månad avslutas 70 till 75 bilaffärer.

De har problem med att underleverantörer inte hinner leverera delar i bilfabrikerna, vilket ger långa leveranstider på nya bilar.

Även på Bilbolaget snurrar det på ordentligt.

- Det är full fart. Vi känner ingen avmattning. Vi har haft en helt fantastisk vecka den senaste veckan, säger Karl-Erik Hammarstrand, försäljningschef för Bilbolaget personbilar i Hälsingland, och talar om ett av de bästa åren på 2000-talet.

Bil Sweden räknar med att det kommer att säljas 310 000 nya personbilar i år.

Inte heller på Biltjänst har man märkt av någon minskat försäljning än och året ser bättre ut jämfört med fjolåret. Och på Bil AB Anders Hedström har de också upplevt en av de starkaste månaderna på över ett år.