Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord av Järvsö Rune

Ett nytt svenskt rekord såg dagens ljus vid Hagmyrens söndagstrav. Det var hemmatränaren Jan-Olov Perssons Järvsö Rune som noterades för fina 1.23,0/1640 och slog det svenska rekordet med hela 1,8 sekunder vid sin seger i V65-3.

Jan-Olov ledde kuskligan med två segrar innan tävlingsdagen och i och med att han nu vann en seger och jagande Ulf Ohlsson blev segerlös så är det tre segrar upp för hemmatränaren inför de två sista tävlingsdagarna.

Jörgen Westholm var annars dagens man och han tog en dubbel innan V65-spelet gick igång genom att vinna från spets med fine Eldvin för att sedan dirigera allt från dödens med Un Roi D’Atout.

Inom V65 vann sedan Jörgen med Gant Cobra som i det sjunde försöket tog första segern i karriären. Hingsten gick i ledningen och försvarade sig mycket snyggt när Handsome Fayline utmanade på allvar. Sista biten in mot mål var det i alla fall inga problem att gå undan till seger.

Finalen av Next Generation för lärlingar slutade med en säker spurtseger för Witch Doctor och Mari Edenström. Den unga Bergsåkerstjejen, som kommer från ponnyleden, vann sitt första lopp med stor häst. Hon hade knappast kunnat välja ett lämpligare tillfälle än att slå till i en final av en lång serie.

I montéloppet blev det hemmaseger då Kim Boström red Linda Hedströms Just Indeed till en knapp men säker seger. Kim kom fram fint och när anfallet kom 550 kvar kunde valacken avgöra säkert och också hålla ifrån sig Young Forever över upploppet.

Hemmaseger blev det också i det sista loppet är Ove A Lindqvist med en liten fräckis mitt i loppet stal tillställningen med Jan Nordhs Rigel Odin som tog över ledningen redan efter ett varv. Sedan kunde man också hålla undan för bra avslutande Lärkan.

ROGER NYGREN