Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reklam till livs på Slotte

En teater om reklam och allt vad det innebär.

Under vecka 15 var det premiär för årets teater på Slottegymnasiet. Det är ett projekt där elever från olika klasser är med och spelar. Musiken spelas av elever på musikprogrammet. Även andra program är involverade i projektet, t.ex. Restaurang och livsmedel ska under onsdagen ha en sponsormiddag för alla som har varit med och sponsrat teatern, tre killar från ekonomiprogrammet som sköter marknadsföringen.

Årets teater heter Reklam till livs och den handlar om reklam och allt vad det innebär. Den är som vanligt skriven och regisserad av PO Andersson. Vi på Ung har träffat Louise Ljungström som är en av skådespelarna i teatern.

Hur känns det så här efter premiären, och hände det något oväntat?

– Det känns bra, det var en bra premiär. Det kändes som att det gick bra. Det rullade på bra, men det blev lite småmissar, t.ex. tekniken och ingångar.

Vad har du för erfarenheter av att stå på scenen?

– Bra erfarenheter, jag har dansat och sjungit mycket. Men inte så mycket teater, detta är den första teatern jag är med i.

Vad är det roligaste med teater tycker du?

– Sammanhållningen man får i gruppen och att få förmedla något som aldrig visats förr, det är häftigt tycker jag. Så säger Louise efter de två första föreställningarna. Under måndag, tisdag och onsdag kommer alla högstadieelever i Ljusdals kommun att kolla på teatern och i slutet på veckan visas den för allmänheten på kvällstid.

Varför tycker du att folk ska gå och se föreställningen?

– Den handlar om relevanta saker i samhället och den undgår inget. Man får se allt.

Sanna Löfgren

Foto: Frida Jonsson