Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejäl skräll av Oppegards Pilen

Annons

Det fortsätter att gå bra för Hagmyrens representanter vid gästspel på andra banor.

Vid Bergsåkers tävlingar på söndagen blev det åter en del framgångar till Hudiksvallsbanans aktiva. Niclas Torstemo bjöd på en praktskräll med egentränade Oppegards Pilen. Han satt tidigt i ett bra läge och körde sedan spårsnålt. I sista svängen gled man ut till anfall och i en tät slutstrid med många hästar inblandade vann man sedan knappt men säkert.

Oddset på den vinnaren blev 54,73 när den åttaårige hingsten vann på 1.27,2/2160 och segern gav 25 000 kronor.

I uttagningsloppet till Sverigeloppet i monté var det, inte oväntat, Linda Hedström som drog det längsta strået. Den amatörtränade Bergsåkershästen reds fram invändigt på ett snyggt sätt av Linda. 600 kvar lämnade man innerspår och gled fram bakom de två täthästarna. 250 kvar gjorde Linda slag i saken och sedan avgjorde tioåringen på ett snyggt sätt på 1.16,3/2160 till 4,70 i vinnarodds. Segern i det loppet var värd 25 000 kronor och nu är ekipaget klart för start i finalen av loppet på Solvalla 23 juni.

Roger N Olsson vann med fina fyraåringen Lome Odin i dagens femte lopp och det var en imponerande seger. Hingsten satt länge långt bak men började söka sig framåt dryga varvet från mål. 700 kvar var man framme som femma för att sedan gå till attack 550 kvar. Sedan blev det en kort galopp 300 kvar men trots det kunde man komma tillbaka och vinna knappt men säkert. Lome Odin sänkte sitt rekord till 1.29,8/2180 och delade ut favoritoddset 1,89. Segern var värd 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons