Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt och Borg inte trovärdiga

Annons

Arrogans Kan vi lita på Reinfeldt och Borg? Jag anser inte det med tanke på vad de säger angående Nuonaffären. Båda säger att de inte har fått någon information om Vattenfalls köp av Nuon. Viktoria Aastrup, tjänsteman på näringsdepartementet och statens representant i Vattenfall, uppger i ett skriftligt brev till KU, Konstitutionsutskottet, att hon sänt skriftlig information till både Reinfeldt och Borg. Hon avrådde att genomföra köpet av Nuon eftersom affären var för dyr och avkastningen var osäker. Även externa konsulter avrådde från köpet.

Trots varningssignalerna genomförde Vattenfall ändå affären med regeringens godkännande. Regeringen fick kritik för bristande styrning och oklara regler redan 2006 av riksrevisionen. Då infördes regler där både bolagsledning och finansdepartementet tillsammans skulle besluta när det gällde statliga företagsköp. Kommer inte Reinfeldt och Borg ihåg detta heller som högsta regeringsansvariga?

Att Borg och Reinfeldt inte skulle ha information om den största statliga affären är inte trovärdigt. Att de dessutom påstår att de fick vetskap om affären samtidigt som allmänheten i massmedia är ännu stolligare. Till råga på allt vägrar Maud Olofsson att infinna sig i KU-förhör för att klarlägga för oss medborgare vad som har hänt med våra skattepengar. Vilken arrogans! Olofsson sitter nu bland annat i SSAB:s styrelse vilket säger allt.

Om Reinfeldt och Borg medvetet ljuger i KU och skyller på Olofsson för att klara sitter eget skinn är det en stor och unik politisk skandal och de måste omedelbart avgå. Att dessa människor ska ha makten och styra vårt land och förvalta våra skattepengar är förödande för oss medborgare och för vårt samhälle. Om Reinfeldt och Borg kommer undan sitt personliga ansvar och om de medvetet har ljugit i KU och ändå fått fortsätta ha makt och bestämma över våra skattepengar så kan vi definitivt glömma allt vad demokrati heter. I stället inser vi att vi lever i en banandiktatur där politikerna låter sig köpas av kapitalet. Vi måste välja andra ledare än opålitliga ego-politiker.

BGJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel