Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rehns BK fick slita

Rehns BK:s herrlag hade inför årets Tiomila tappat tre duktiga killar från Litauen när de hemma bytt till topplaget IGTITSA.
Ändå klarade de orangea en 33:e plats genom en kämpig Tiomilanatt.

– Jag fick förtroendet att avsluta i år när sistasträckan var kort och är hyfsat nöjd med min egen insats men lagmässigt saknade vi det rätta flytet, menade Andreas Calleberg som var lagets ankare på slutsträckan, i år bara 8,6 km.

Rehn var aldrig heller bättre än 33.a i hela tävlingen efter lite dåligt flyt inför den tredje långa gemensamma nattsträckan.

– Justas Misiunas och Fredrik Ingelsson sprang inte dåligt men tredjesträckans Raivo Kivlenieks fick inte riktigt häng på den femtiomannaklunga som snabbt bildades på den gemensamma tredjesträckan, berättade Andreas Calleberg.

Sakta men säkert jobbade sig ändå Bollnäskillarna upp till 33.e plats, vara fem sämre än 2013.

– Jacek Morawski på fjärde, Jesper Lysell på långa natten och Jonas Vytautas och Jerker Lysell på den långa näst sista hade bäst häng på de snabbaste på sina respektive sträckor och vi får ändå vara ganska nöjda med laginsatsen, menade Andreas.

Allmänt blev Tiomila i Eksjö i herrkklassen en mycket spännande och omväxlande tävling. De finska och svenska lagen dominerade medan de norska inte alls visade samma form som tidigare år.

Kalevan Rasti vann återigen men var inte i ledningen förrän världens bäste Thierry Guorgiou gick loss på åttonde sträckan. Lidingö slutade trea följda av Södertälje-Nykvarn. Hela sju av topp tio-lagen var från Sverige.

Johnny Fransson