Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rehnguldet blir till grus?

Rehns BK tog SM-guld i stafett med en skräll.

Nu finns risk för en ny och mindre trevlig smäll.

Bollnäsklubben är under utredning efter en anmälan om misstänkt regelbrott.

Annons

SM-guldet var stort för Rehns BK, där nyförvärvet Jonas Vytautas Gvildis (flankerad av tvillingarna Jesper och Jerker Lysell) gjorde ett kanonlopp på mellansträckan.

Men i en anmälan till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) hävdas nu att Rehns BK, enligt gällande regelverk, inte hade rätt att använda Gvildis då han redan deltagit i de litauiska mästerskapens stafett.

– Det är varken regelbrott eller en miss. I Litauens mästerskap tävlade Gvildis för det bilbolag där han också har en anställning, och inte för hemmaklubben. Vi tolkade det som att det var okej att han sprang för oss i SM, säger Folke Lysell i Rehns BK.

SOFT utreder nu det eventuella regelbrottet.

– Först krävs att klarlägga om det litauiska mästerskapet var officiellt, eller om det kan gälla som "motsvarande mästerskap", säger Niklas Wrane, regelansvarig på förbundet och sammankallande i den regelgrupp (med i övrigt ideella representanter) som först har att behandla ärendet.

– Vi lämnar sedan ett yttrande till förbundsstyrelsen för beslut.

Om det blir ett negativt besked – då blir också Rehnguldet till grus...