Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rehnguldet blir till grus?

Rehns BK tog SM-guld i stafett med en skräll.

Nu finns risk för en ny och mindre trevlig smäll.

Bollnäsklubben är under utredning efter en anmälan om misstänkt regelbrott.

SM-guldet var stort för Rehns BK, där nyförvärvet Jonas Vytautas Gvildis (flankerad av tvillingarna Jesper och Jerker Lysell) gjorde ett kanonlopp på mellansträckan.

Men i en anmälan till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) hävdas nu att Rehns BK, enligt gällande regelverk, inte hade rätt att använda Gvildis då han redan deltagit i de litauiska mästerskapens stafett.

– Det är varken regelbrott eller en miss. I Litauens mästerskap tävlade Gvildis för det bilbolag där han också har en anställning, och inte för hemmaklubben. Vi tolkade det som att det var okej att han sprang för oss i SM, säger Folke Lysell i Rehns BK.

SOFT utreder nu det eventuella regelbrottet.

– Först krävs att klarlägga om det litauiska mästerskapet var officiellt, eller om det kan gälla som "motsvarande mästerskap", säger Niklas Wrane, regelansvarig på förbundet och sammankallande i den regelgrupp (med i övrigt ideella representanter) som först har att behandla ärendet.

– Vi lämnar sedan ett yttrande till förbundsstyrelsen för beslut.

Om det blir ett negativt besked – då blir också Rehnguldet till grus...