Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnig start på simskolan

Ihållande regn och dimma. Trots otur med vädret var det några tappra barn som dök upp när den kommunala simskolan på måndagen drog igång på Norebadet.

Annons

Två av dem var Samuel Bergström och Lukas Ferm Örtenblad.

– Först var de ovilliga till att börja simskola, men med draghjälp av varandra går det lite lättare, säger Mia Rosell som är mamma till Samuel.

Killarna värmer upp genom att springa slalom mellan simdynor som ligger utlagda i sanden. Sedan övas bentag innan det är dags att hoppa i vattnet. Mia Rosell tycker att det känns lättare att låta någon annan lära barnen att simma än att själv göra det.

– De lyssnar på ett annat sätt när de kommer hit, säger hon.

Men trots att det på måndagseftermiddagen var lite ruggigt på land uppmättes vattentemperaturen till hela tjugo grader. Att man valt att förlägga simskolan till ett utomhusbad i sommar, beror på den renovering av Färila simhall som just nu pågår.