Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnet stoppade kvalet på Tierp – men man räknar med att köra elimineringar på söndag

Vädrets gudar är inte på Tierp Arenas sida. Ett ihållande regnväder gjorde att tävlingsledningen vid lunchtid på lördagen, meddelade att det inte kunde bli några mer kvalkörningar. Men bättre väder är på väg in, och under söndagen räknar man med att tävlingarna ska kunna dra i gång vid niotiden på morgonen.

Annons

Efter fredagens kraftsamling, då man lyckades få till två kvalrundor för EM-klasserna sent på kvällen, Top fuelföraren Anita Mäkelää var sist ut strax efter klockan 22 på kvällen, fanns det inget hopp om uppehåll i regnvädret på lördagen. Meteorologerna lovade regn fram till 22-tiden på lördag kväll.

– Vi kunde inte köra något på torsdag eftermiddag och inte på fredag förmiddag, så vi ville köra igenom så många kvalrundor som det bara gick på fredagkväll, säger Pierre Tillaeus, evenemangsansvarig och platschef på Tierp Arena.

Väderleken ser betydligt mer lovande ut för söndagen, och körschemat inför söndagens elimineringar är redan klart.

– Alla klasser har fått kvala, men det har blivit färre kvalrundor än vad som var tänkt. Däremot ser schemat för söndagen ut som det gjort ursprungligen.

Det innebär att efter att Juniordragster och Competition kört är det dags för första elimineringsrundan för Top doorslammer och Pro mod strax efter klockan nio på morgonen. Därefter är varje minut under hela dagen uppbokad, och förhoppningen är att finalerna ska börja köras 15.30 på söndagseftermiddagen.

Under söndagen kommer man också att arrangera bilutställningen på finbilsparkeringen med 15 000 kronor i pris till vinnande bil.

– Bilutställningen har blivit jätteattraktiv. En av dagarna i fjol hade vi över 500 fordon på parkeringen, så den har blivit lite av en attraktion i sig själv.

– Nu hoppas vi på en bra uppslutning under söndagen, så vi får ge igen till publiken för de här skitdagarna, avslutar Tillaeus.